Chwastozercy‎ > ‎

Seminarium Chwastozercy / edycja majowa

opublikowane: 18 maj 2015, 04:33 przez eMSA Inicjatywa Edukacyjna   [ zaktualizowane 18 maj 2015, 04:36 ]
Chwastożercy zapraszają na chwaszczenie kulinarne dla dorosłych. Spotykamy się w Studio Wnętrz Artecubo. Poznacie kolejne chwasty jadalne, wysłuchacie opowieści o nich (wykład!) i przyrządzicie samodzielnie potrawę z jadalnych, lokalnych chwastów zebranych dla Was z terenu Wzgórz Trzebnickich i Kocich Gór (Węgrów, Zaprężyn).

W programie:
podagrycznik pospolity Aegopodium podagraria
babka zwyczajna Plantago major

Oto potrawa, które zjecie na pewno: GOŁĄBKI Z BABKI ZWYCZAJNEJ Z GRYKĄ NIEPALONĄ I WYWAREM BURACZANYM
Oto potrawa, którą przygotujecie sami: PLACKI Z PODAGRYCZNIKIEM POSPOLITYM (wersja gluten lub bez-gluten)

Liczba miejsc ograniczona, zapraszamy do rejestracji!
Koszt udziału: 40 PLN pojedyncze seminarium lub 30 PLN przy rejestracji na 2 kolejne seminaria majowe (20+27V)
Liczba miejsc ograniczona,
decyduje kolejność PRZEDPŁAT
Zapisy do 19 maja wyłącznie mailowo: chwastozercy(@)gmail.com
MIEJSCE: ul. Stawowa 1,
róg zi ul. Kościuszki, ARTECUBO Studio Wnętrz
FACEBOOK EVENT - tutaj

Jeśli chcesz skontaktować się ze Slow Food Dolny Śląsk, zapraszamy tutaj :)