Chwastozercy‎ > ‎

Warsztat Chwastożercy odc. 3

opublikowane: 24 mar 2014, 11:58 przez eMSA Inicjatywa Edukacyjna   [ zaktualizowane 4 kwi 2014, 13:32 ]
Ponownie zapraszamy na dolnośląski warsztat dla dorosłych: 5 kwietnia o godz.14.30 w Artecubo

Chcecie łamać tabu żywieniowe? Przyjdźcie do nas.

Bohaterem spotkania będzie znów CHWAST. Pokażemy, które CHWASTY można jeść, jak, kiedy i z czym. Dlaczego nazywamy je CHWASTAMI i czym właściwie są? Przecież to nasze lokalne, tradycyjne rośliny łąkowe, polne i leśne, kwiaty, nasiona, liście, łodygi, korzenie i bulwy... Kochamy je tak, jak nasz dolnośląski i polski krajobraz.

Odczarujemy CHWASTY i pokażemy Wam, jak zrobić z nich Żywność. Na Warsztacie CHWASTOŻERCY zapoznacie się z pewną pyszotką CHWASTOŻERNA - jadalną niespodzianką... Skoro o pysznym jedzeniu będzie mowa, to ugości nas ARTECUBO Iwona Toka - Studio Wnętrz zlokalizowane w centrum miasta. W czasie naszego Warsztatu dotkniecie, powąchacie i posmakujecie różnych chwastów, poznacie przepisy kulinarne, spróbujecie chwastowej żywności.

Udział: 35 PLN / liczba miejsc mocno ograniczona, obowiązują zapisy drogą mailową najdalej do 02.04.2014: chwastozercy@gmail.com
Przy wpłacie na rachunek do dnia 02.04 macie rabat i zapłacicie tylko 30 PLN.
Dane do przelewu otrzymacie po zgłoszeniu mailem.
MIEJSCE: róg ul. Stawowej i ul. Kościuszki, ARTECUBO Studio Wnętrz

Tutaj
obejrzycie zdjęcia z poprzedniego Warsztatu Chwastożercy w Artecubo

Tutaj dołączcie do eventu na Facebooku

Tutaj obejrzycie zdjęcia z innego, poprzedniego Warsztatu Chwastożercy w Studiu Kulinarnym Piotr Kucharski







Uwaga: jecie chwasty na własną odpowiedzialność. Na zdjęciu po lewej widać nie tylko jadalne, ale także trujące rośliny. Jeśli kiedykolwiek będziecie próbować dzikich roślin jadalnych, róbcie to stopniowo i ostrożnie, chyba że zjadacie coś, co jest sprawdzone przez zaufane osoby, a informacje o tym opublikowane w literaturze.