Zapraszamy na kolejny warsztat dla dorosłych, którzy
odważą się złamać chwastne tabu żywieniowe. Bohaterem spotkania będzie
znów CHWAST - znienawidzony przez rolników (niektórych!:), uwielbiany
przez pszczoły i dzieci, ostrożnie traktowany przez rodziców i
dorosłych. Pokażemy kolejne CHWASTY, które można jeść, powiemy jak,
kiedy i z czym, dlaczego nazywamy je CHWASTAMI i czym właściwie są. To
nasze lokalne, tradycyjne rośliny łąkowe, polne i leśne, kwiaty,
nasiona, liście, łodygi, korzenie, bulwy... Kochamy je tak, jak nasz
dolnośląski i polski krajobraz! DANIE - Anna Małys, ChwastożercyOdczarujemy CHWASTY i pokażemy Wam, jak zrobić z nich ŻYWNOŚĆ. Będzie też CHWASTNA DEGUSTACJA - posmakujecie CHWASTNYCH dań! :) Spotykamy się jak zwykle w Studio Projektowania i Wyposażenia Wnętrz Artecubo. BOHATERKĄ tego warsztatu będzie PANNA POKRZYWA Urtica dioica :) Liczba miejsc ograniczona, więc spieszcie się z zapisami! Udział: 55 PLN / liczba miejsc ograniczona, obowiązują PRZEDPŁATY i ZAPISY drogą mailową do 07.09.2014: chwastozercy@gmail.com Przedpłaty nie podlegają zwrotowi w przypadku rezygnacji - po zaksięgowaniu stanowią wkład finansowy w przygotowanie poczęstunku. ATRAKCJE: --- naszym gościem będzie producent olejów tłoczonych na zimno, które będą użyte w degustacji, --- wśród uczestników rozlosujemy butelkę świeżego oleju roślinnego i sadzonkę ziół (odrębnie), --- każdy uczestnik otrzyma upominek w postaci paczki chwastnego suszu jadalnego, --- każdy uczestnik otrzyma bezpłatną 30-min. poradę wnętrzarską nt. planu jednego pomieszczenia mieszkalnego lub biurowego (termin porady do uzgodnienia) Przedpłata do dnia 04.09. daje Wam niższą cenę: 50 PLN. Dane do przelewu otrzymacie po zgłoszeniu mailem. MIEJSCE: róg ul. Stawowej i ul. Kościuszki, ARTECUBO Studio Wnętrz FACEBOOK EVENT - tutaj Na zdjęciu: chleb pokrzywowy - fot. Archiwum Chwastożercy: |
Chwastozercy >