O'jajo

opublikowane: 19 lis 2014, 15:30 przez eMSA Inicjatywa Edukacyjna   [ zaktualizowane 19 lis 2014, 16:04 ]
To seminarium poświęciliśmy jajku. Bohaterami były jajeczka od kurek zielononóżek kuropatwianych dostarczone przez Andrzeja Ciastonia z Gospodarstwa Ekologicznego z Witoszyc. Razem z jajeczkami przyjechały na seminarium makarony z nich zrobione przez syna pana Andrzeja, Leszka Ciastonia, który prowadzi markę Witomari. Przygotowaliśmy piękną prezentację jaj na twardo, a według mego dość starego przepisu Piotr przygotował krakersy białkowe. Uczestnicy spróbowali też jaj gotowanych na parze i na czosnku dziwnym Allium paradoxum, który przyniosłam specjalnie z lasu. Inny kucharz, Tomek Modzelewski, przygotował jaja marmurkowe barwione w soku z buraka. Tym razem seminarium odbyło się w Studio Kuchennym ARTECUBO Iwony Toki, która ugościła nas na swoich pięknych, minimalistycznych meblach. I znów mówiłam kulturze polskiej :) tym razem o jajach. I znów porzygotowałam gadżety dla gości - tym razem, ponieważ był maj (Gaik), były to zamotane wełną kijki z tekturowymi jajami :)
Zdjęcia z tego seminarium możecie obejrzeć tutaj (fot. Iwona Toka).

Comments