Różnorodność kulinarna / Diversity

opublikowane: 19 lis 2014, 11:26 przez eMSA Inicjatywa Edukacyjna
Pewnego słonecznego dnia roku 2013 Marcin Rosiński, działacz społeczny, koordynator i edukator, a także współtwórca (prócz Jego wspaniałej siostry, Pauliny Rosińskiej) smakołyków marki Recta Food & Living, zaprosił mnie do udziału w charakterze eksperta w ramach projektu Diversity, który realizował z programu "Młodzież w Działaniu" w Krzyżowicach, wsi pod Wrocławiem. Jest tam zlokalizowany bogaty i dość słynny kompleks edukacyjno-badawczy związany z rolnictwem i oświatą. W ramach referatu i prezentacji omówiłam m.in. lokalne kulinaria, tabu żywieniowe, a także lokalne, pospolite rośliny jadalne. Było to świetne spotkanie, zostałam tam nawet dłużej niż planowałam :))) i przy tej okazji zapoznaliśmy się z Grzegorzem Łapanowskim prowadzącym Szkołę na Widelcu.

Moja prezentacja z tego projektu dostępna jest tutaj.
Comments