Wraz ze Slow Food Dolny Śląsk zapraszamy wszystkich na pierwszy eduBAZAR
SLOW FOOD DOLNY ŚLĄSK w dniu 13 grudnia w godz.10-15 przy ul.
Grunwaldzkiej 98. Weźmiecie udział w wykładach, konkursach, warsztatach
kulinarnych, zajęciach dla dzieci, będziecie mieli okazję pokolędować z
nami i wykonać analizę składu ciała przeprowadzoną przez dietetyka
klinicznego, kupicie też najlepszą dolnośląską żywność: pieczywo,
ciasta, mąki, kasze, makarony, jaja, miody, mieszanki miodowe, sery,
jogurty, piwa, wędliny, dania gotowe do zjedzenia na miejscu lub na
wynos. Będą też niespodzianki dla SFojaków, smakoszy i miłośników
Dolnego Śląska :) eduBAZAR SFDŚ organizujemy wspólnie: Członkowie Slow Food Dolny Śląsk + Restauracja/Klub Przyjaciele i Znajomi Wspierają nas: Drukarnia DPI WYSTAWCY: Anbol Owoce Lutyni - Browar Sobótka Górka - Chleb Piotra - Chwastożercy - Gospodarstwo Ekologiczne Renata Chołodecka - IDM Indywidualne Diety Medyczne - Maciejowy Sad - Malinowa Zagroda - Młyn Jordanów - Młyn Skokowa - Ogniwo Pan Ziółko - Pasternak Malwina Partnerstwo Gór Sowich - Restauracja Zielona - Spiżarnia Miodowa - Szagon przez Ogródek - Złota Patoka Wystawcami będą wyłącznie członkowie Slow Food Dolny Śląsk - starannie pilnujemy tej rzetelności. Produkty są lokalne, manufakturowe, sezonowe i przepyszne. Odbędzie się to w grupie wielu Mecenasów naszego kursu WOJ:WIEDZA O JEDZENIU, wytwórców doskonałej dolnośląskiej żywności, a także w grupie dzieci, młodzieży, ich nauczycieli i rodziców pasjonujących się dobrym jedzeniem (czyli wszystkich dzieci :)Informacja: 660.968.363 Warsztaty: czas trwania: 45min. 1. WARSZTAT: ZIARNA 10.00-10.45 2. WARSZTAT: SERY 11.00-11.45 3. WARSZTAT: WARZYWA 12.00-12.45 4. WARSZTAT: OWOCE 13.00-13.45 5. WARSZTAT: MIODY 14.00-14.30 Zapisy do 11 XII Liczba miejsc ograniczona Wiek: 6-17 (ewentualnie także dorośli) WYKŁADY: 1. O Slow Food 10.50 2. O miodach 11.50 3. O owocach 12.20 4. O mąkach 12.50 5. O warzywach 13.50 W programie: - wspólne biesiadowanie - warsztaty kulinarne - wykłady o dobrym jedzeniu - konkursy o lokalnej żywności - porady dietetyczne - analizy składu ciała (10zł/os.) - sianko wigilijne - łańcuchy i jadalne ozdoby choinkowe - prezentacja uli - degustacje - sprzedaż dolnośląskich produktów Dziękujemy serdecznie naszym SFojakom za wykonanie ulotki - jej autorami są: Monika Szeffler i Mateusz Dawiec. |