eduBAZAR Slow Food Dolny Śląsk

opublikowane: 5 gru 2014, 04:13 przez eMSA Inicjatywa Edukacyjna   [ zaktualizowane 4 gru 2016, 23:11 ]
Wraz ze Slow Food Dolny Śląsk zapraszamy wszystkich na pierwszy eduBAZAR SLOW FOOD DOLNY ŚLĄSK w dniu 13 grudnia w godz.10-15 przy ul. Grunwaldzkiej 98. Weźmiecie udział w wykładach, konkursach, warsztatach kulinarnych, zajęciach dla dzieci, będziecie mieli okazję pokolędować z nami i wykonać analizę składu ciała przeprowadzoną przez dietetyka klinicznego, kupicie też najlepszą dolnośląską żywność: pieczywo, ciasta, mąki, kasze, makarony, jaja, miody, mieszanki miodowe, sery, jogurty, piwa, wędliny, dania gotowe do zjedzenia na miejscu lub na wynos. Będą też niespodzianki dla SFojaków, smakoszy i miłośników Dolnego Śląska :) eduBAZAR SFDŚ organizujemy wspólnie:
Członkowie Slow Food Dolny Śląsk + Restauracja/Klub Przyjaciele i Znajomi
Wspierają nas: Drukarnia DPI

WYSTAWCY: Anbol Owoce Lutyni - Browar Sobótka Górka - Chleb Piotra - Chwastożercy - Gospodarstwo Ekologiczne Renata Chołodecka - IDM Indywidualne Diety Medyczne - Maciejowy Sad - Malinowa Zagroda - Młyn Jordanów - Młyn Skokowa - Ogniwo Pan Ziółko - Pasternak Malwina Partnerstwo Gór Sowich - Restauracja Zielona - Spiżarnia Miodowa - Szagon przez Ogródek - Złota Patoka

Wystawcami będą wyłącznie członkowie Slow Food Dolny Śląsk - starannie pilnujemy tej rzetelności. Produkty są lokalne, manufakturowe, sezonowe i przepyszne. Odbędzie się to w grupie wielu Mecenasów naszego kursu WOJ:WIEDZA O JEDZENIU, wytwórców doskonałej dolnośląskiej żywności, a także w grupie dzieci, młodzieży, ich nauczycieli i rodziców pasjonujących się dobrym jedzeniem (czyli wszystkich dzieci :)

Informacja: 660.968.363

Warsztaty: czas trwania: 45min.
1. WARSZTAT: ZIARNA 10.00-10.45
2. WARSZTAT: SERY 11.00-11.45
3. WARSZTAT: WARZYWA 12.00-12.45
4. WARSZTAT: OWOCE 13.00-13.45
5. WARSZTAT: MIODY 14.00-14.30
Zapisy do 11 XII
Liczba miejsc ograniczona
Wiek: 6-17 (ewentualnie także dorośli)

WYKŁADY:
1. O Slow Food 10.50
2. O miodach 11.50
3. O owocach 12.20
4. O mąkach 12.50
5. O warzywach 13.50

W programie:
- wspólne biesiadowanie
- warsztaty kulinarne
- wykłady o dobrym jedzeniu
- konkursy o lokalnej żywności
- porady dietetyczne
- analizy składu ciała (10zł/os.)
- sianko wigilijne
- łańcuchy i jadalne ozdoby choinkowe
- prezentacja uli
- degustacje
- sprzedaż dolnośląskich produktów

Dziękujemy serdecznie naszym SFojakom za wykonanie ulotki - jej autorami są: Monika Szeffler i Mateusz Dawiec.
Comments